Onze geschiedenis

7t5c7760

Hoog boven de Maas, vlakbij de citadel, werd een oude vierkantshoeve omgevormd tot hotel en luxekuuroord. Het gebeurde als bij toverslag die … bijna tien jaar duurde.

Tien jaar van renoveren, steen per steen (sommige stenen werden zelfs genummerd, om op identiek dezelfde manier teruggeplaatst te kunnen worden), met respect voor de stijl en de materialen. “Tijd is de ultieme luxe, aldus Benoît Gersdorff, de eigenaar, die zelf heel erg de handen uit de mouwen heeft gestoken. Door langzaam te werken, konden we grondig nadenken over onze behoeften, en onze dromen waar maken”.

De droom van deze ondernemer, die er snel aan toevoegt dat deze droom er niet gekomen zou zijn zonder zijn echtgenote, is “een plek creëren waar de kwaliteitsvolle service en het comfort die wij hebben ervaren tijdens ons verblijf in luxehotels over heel de wereld (hij beheerde de catering van grote restaurants, n.v.d.r.) gecombineerd worden met het onthaal in een familiewoning, zonder witte handschoenen en rokjassen. Prins, artiest of anoniemere klant, ik ontvang iedereen in jeans. Mijn gasten zijn vrienden die ik met ‘u’ aanspreek”.

Vandaag biedt het hotel CosyNe5t vier suites en twee duplexen. Elke ruimte heeft een eigen stijl, van het eigentijdse design van de Terrasse suite, tot de zeer fluwelige sfeer met gekalkte muren en oud hout van de Madeleine duplex (twee kamers, bureau, salon met haardvuur, Aga fornuis, …) over het zeer lichte ontwerp van de Vauban duplex (gelijkaardige uitrusting, maar in een heel andere stijl). “Het is mijn echtgenote Christine die, met de hulp van interieurarchitect Pierre Brahy, alles bedacht heeft. De final touch, het oog voor detail, dat komt allemaal van haar”. En details zijn er in overvloed in dit pand, waar ook een kuuroord van 250 m² gevestigd is, de WellNe5t, dat ook toegankelijk is voor externe klanten, en waar twee schoonheidsspecialistes werken met het verzorgingsmerk Thémaé, alsook een heel mooi binnenzwembad (buiten is het ook mooi, trouwens …).

Een van de vleugels van de hoeve is, tot slot, ingericht als iets minder ruim salon, want elke kamer heeft er zelf één, als eetzaal en als keuken.